SIP Session Initiation Protocol

SIP kan worden beschouwd als enabler protocol voor telefonie en voice over IP (VoIP) diensten. De volgende functies van SIP spelen een belangrijke rol in de manier van IP-telefonie en VoIP:

  • Naam Vertaling en Gebruiker Locatie: Ervoor zorgen dat de oproep tot de opgeroepen partij waar zij zijn gevestigd. Uitvoering van de kartering van beschrijvende informatie aan de locatie-informatie. Ervoor zorgen dat informatie over de aard van het gesprek (Session) worden ondersteund.
  • Feature Onderhandelen: Dit laat de groep betrokken bij een oproep (dit kan een multi-partij gesprek) tot overeenstemming te komen over de functies ondersteund erkenning van het feit dat niet alle partijen kan ondersteunen hetzelfde niveau van functies. Bijvoorbeeld video kan of mag niet worden ondersteund, als elke vorm van MIME-type wordt ondersteund door SIP is er volop ruimte is voor onderhandeling.

  • Call deelnemer Management: Tijdens een gesprek van een deelnemer kan opleveren voor andere gebruikers op de oproep te annuleren of verbindingen naar andere gebruikers. Bovendien, de gebruikers kunnen worden overgedragen of in de wachtstand.
  • Bel functie verandert: Een gebruiker moet in staat om de oproep kenmerken in de loop van het gesprek. Bijvoorbeeld een gesprek kunnen hebben opgericht als' voice-only ", maar in de loop van het gesprek, de gebruikers nodig hebben om een video functie. Een derde partij toetreden tot een gesprek kunnen zij verschillende functies moeten worden ingeschakeld om deel te nemen aan het gesprek
  • Media onderhandelingen: De inherente SIP-mechanismen die ervoor zorgen dat de onderhandelingen van de media gebruikt in een gesprek, zodat de selectie van de juiste codec voor het opzetten van een gesprek tussen de verschillende apparaten. Op deze manier, minder geavanceerde toestellen kunnen deelnemen aan het gesprek, op voorwaarde dat de juiste codec is geselecteerd.

Gerelateerde artikelen: